lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vähän toisenlaista urheilua välillä

Alkuvuosi kun on kuntoiltu koirien kanssa, niin hyvä se on välillä oma kuntokin mitata. Perinteeksemme on muodostunut viettää aina (jo yhdeksäs vuosi) viikko ennen Juhannusta oleva perjantai-ilta Padasjoen Vesijaolla Nakukympin merkeissä.
Ekana vuonna, kun mukana olin, olimme jo kavereiksi muodostuneiden Karin ja Antin kanssa kunniakkaasti viimeisillä sijoilla yhdessä maaliin tullen..sijat 13,14 ja 15 joista virallisessa tuloslistassa minä viimeisenä. Aika oli muistaakseni tunti 18 minuuttia.
Muutama vuosi menikin sittemmin ihan nautiskellessa, eikä jokavuosi edes koko lenkkiä ole tehtykään, tosin hyväksytty suoritushan tuolla on sääntöjen mukaisessa asussa lähtövaatteen alitse, eli ei mikään mahdoton voimien koettelemus, tosin itsellä aina on ollut vähintään 3 kilometria.
Viime vuonna juoksentelinkin jo kokomatkan, aika taisi olla tunti 16 minuuttia. Ja osallistujia oli huikeat 96.

Tämä vuosi siis koitti jälleen ja niinhän se taaskin matkailuauto pakattiin ja lähdettiin kohti Vesijakoa. Säät ei oikein olleet juoksua silmälläpitäen parhaat mahdolliset, mutta eipä siellä ainaskaan vaatteet kastu :)

lähtöä ootellessa
Niin se lähdönkin hetki jälleen koitti...tosin alkoi pikkasen kolealta tuntumaan, kun odotettiin paria Ahvenanmaalaista juoksijaa ylimääräiset 10 minuuttia, ilmoitetusta lähtöajasta...ja etenkin kun itse tulin ulos juoksuasussa ja 15 minuuttia ennen lähtöä :)

Lähtö tapahtui ja väki rynnisti matkaan, katsojien hoputtaessa :) Ihan mukavasti lähti kulkemaan itselläkin ja menin sellaista kivalta tuntuvaa vauhtia.

Reitti oli nyt kolmekertaa..."haukkuvan koiran talon ohi satametriä" ;) eli vakikävijät siis jo tiesivätkin tuon reitin :D Jokottelin siinä matkalla ja välillä himmailin...eka kerta lähtöpaikassa ,,,ja väliaika (20 minuuttia) ai hitsi...tunnin vauhdissa olisi tässävaiheessa, tosin ei siihen kykene, kun loppumatkasta kuitenkin sammuu...mutta aivan huikea vauhti mielestäni itsellä.
taidetta reitin varrelta
Toinen juottopiste (eli lähtöpaikka) ..ai hitsi 41 minuuttia, minuutti mennyt tunnin vauhdista :/  Ja Lopulta niinhän siinä kävi, että viimeiseltäkin lenkiltä tuli tuo minuutti lisää...eli loppuaika oli 1.02
maalissa :)
Eli aivan huikea aika mielestäni, vaikka hieman jäi kaivelemaan tuo, että tuo tunti ei tuonkaan kauemmaksi jäänyt, koska en sitä alkujaan pitänyt realistisena tavoitteena. No onpa jotain mitä ensvuonna tavoittelee...Onhan se sentäs omalta osaltani 10 vuotis juhlavuosikin :) Sijoitus oli tuolla 25, kun voittaja meni aikaan 42 min.

Illan lopuksi menimme vielä Naturistiliiton tarjoamaan saunaan läheiselle leirintäalueella (Telaranta) ja siellä tuli talviturkkikin heitettyä järveen, eli varokaahan, ketkä sielläpäin kuljette...se karvalautta järvessä ei ole karhu, vaan minun talviturkkini :D

Perinteeksi on jo (3.vuosi) muodostunut, että jäämme matkailuautolla Telarantaan yöpymään, niin ei tarvii enää yötävasten koitia ajella...niin teimme nytkin ja menimme untenmaille...

Aamukahvit mitä parhaassa maisemassa.

mitä nyt koirat alkoivat kävystä riitelemään :)
Ai niin ja Aku täyttää tänään 1,5 vuotta <3
Sit vaan kamat kasaan ja matka kohti kotia alkaa...ensiviikolla taas uutta tarinaa :)

kotimainen Matkaaja Suomen suvessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti