tiistai 5. elokuuta 2014

Lekurissa

Kuten taisi aikoinaan tulla kirjoitettuakin, niin Ellan astutuksen jälkeen pääsi Aku kuittaamaan ja astumaan myös Ellan. Akun leikkauksesta ei tuolloin ollut täyttä kahtaviikkoa ja muutoinkin tuosta asiasta liikkuu niin monenlaista tarinaa, että oli aika viedä koirat DNA testeihin isyyden selvittämiseksi.

Koska Urjalan eläinlääkärillä ei juurikaan tuntunut olevan tietoa/kiinnostusta asiaan, niin pakkasimme koirat autoon ja veimme ne Hervannan Eläinlääkäriasemalle, joka on tuon toisen uroksen "kantapaikka"

Pennut pakattu omaan osastoonsa, Ellalla näköyhteys tuonne   
Keli on hieman haastava koirien kuskaukseen...alimmassa pentuosaston lämpötila
Laskeehan se sentäs
Alkumatkasta oli melkoinen mekkala pennuilla, aivan kuin olisi ollut lokkiparvi kirkumassa takakontissa, mutta rauhoittuihan nuo lopulta :) Ekaa kertaahan nuo vasta autossa olivat, että kaipa se siitä.

Hervannassa oltiin hyvissä ajoin, joten oli aikaa ootellakin :)

Ja ei kun sisään pennut ekaks ja sit järjestyksessä. Alkuun tutkittiin, tuon jälkeen sirutettiin ja otettiin DNA näytteet.

tää on vähän outo paikka
Essi DNA:n otossa
Esteri tukittavana
ja sit harjataan...posket :)
Eemelin vuoro
Einarin hampaat tutkinnassa
Einarin sirutus
ja viimeisenä, vaan ei vähäisempänä Ernesti


Kaikki koirat saatiin kunnialla tutkittua, sirutettua ja DNA näytteet otettua.

Yhteenvetoa pentututkimuksesta:

kaikilla
yleiskunto normaali
iho, karvapeite ja limakalvot normaalit
silmät ja korvat normaalit
purenta normaali
sukupuolielimet normaalit
luusto ja lihakset normaalit
hengitys ja verenkiertoelimistö normaalit
kolmella oli takakannukset, yhdellä toinen ja yhdellä ei yhtään

Pentujen jälkeen oli isompien koirien vuoro ja kävivät näytteen otossa vuorotellen.

Miellyttävän tuntuinen paikka tuo http://www.hervannanelainlaakarit.fi/ suosittelemme kyllä, kuten moni muukin suositellut :) Sinnepä myös Ella varmaankin menee kohdunpoistoon, kunhan se aika koittaa.

Olimme sopineet myös Einarin ostajakandidaatin kanssa treffit pihaan, hekin tulivat paikalle, kun saimme koirat autoon ihastuivat Einariin ja varasivat sen. (Menikin ihan ohjekirjojen mukaan, kun kauppoja tehtiin auton takakontista parkkipaikalla, no Einari tuli kuitenkin vielä kotiin kasvamaan, kunnes luovutusikä koittaa)


Näin ollen alkaakin kaikki pennut olla jo ainaskin alustavasti varattuja, yksi ostaja ei vielä ole käynyt katsomassa, mutta pitäsi tuokin tälläviikolla hoitua näillä näkymin :)

2 kommenttia:

  1. Tuntuu sama haikeus kuin taannoin Piipin pentujen kohdalla,että voi,ne lähtee pois ... Mutta ihanaa,että oat samassa hyvän kodin!!! Omalla kohdalla on harmittanut,ettei ole yhteyttä muuta kuin kahteen pentuun - omaan ja työkaverilla on yksi uros...muuta ovat maailmalla. Toivottavasti saat kasvattajana yhteydenpidon toimimaan - mähän vaan huolehdin pennuista sen viisi viikkoa...Ihana Jussi kuvissa,maailman paras (ja komein) eläinlääkäri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä tässä hieman alkaa jo haikealta tuntua, mutta toivoa sopii, että saa heihin pidettyä yhteyttä vielä jälkeenkinpäin. Hyvän tuntuinen lekuri oli kyllä :)

      Poista