perjantai 9. joulukuuta 2016

Törmäys 4.12.2016

Välillä ikävämpääkin asiaa :( Vaikka taannoin flexi blogissa kirjoitin, että pidän järjen päässä flexiä käyttäessä. Toki niin olen pitänytkin, joskus vaan vahinkoja sattuu, vaikka kuinka koittaa niihin valmistautua ja varoa.

Lähdin koirien kanssa lenkille illan jo hämärtäessä, koirilla Hurtan liivit ja flexit. Itsellä otsalamppu, heijastinliivi ja nastakengät. Keli oli lumisateinen.

Kolme kilometria kuljettuamme tuli Kangasniementiellä vastaamme kolmen auton "letka", tosin noin 50 metrin välein. Näin autot hyvissä ajoin, jo noiden kääntyessä Tourunkulmantieltä, joten osasin varautua, olihan tuossa lähemmäs 500 metriä aikaa.

Sain Akun eteeni lyhyeen fleksiin ja Ella oli jalkani vieressä (luulin) olevan lyhyessä. Kuitenkin ekan auton ohittaessamme kuulin omituisen äänen. Taakse katsoessani näin näyn, mitä kukaan koiranomistaja ei halua nähdä. Ella makasi maassa :( Tuossa vaiheessa meinasi iskeä paniikki. Aku tiukasti toisessa kädessä ja koitin nähdä Ellan ja samalla koittaa saada toista autoa pysähtymään, joka kuitenkaan ei onnistunut.
Kolmannen kohdalla tein menin keskemmälle tietä seisomaan, joten heidän oli pakko pysähtyä. Kerroin (huusin heille), että auttakaa nyt, koira jäi auton alle. Tulivat (Humppilan hirviporukkaa) autosta ulos ja pääsin katsomaan Ellan vointia, Silmät oli auki ja edelleen makasi maassa. No ei ainaskaan verta missään näkynyt totesin. Nostin varovasti ja alkoi itsekin nousemaan, katsellen lähestulkoon (mikä maa, mikä valuutta) Vähän oli pyörryksissä ja häntä koipien välissä, kysyin josko heittäisivät meidät kotiin, kun ei tuota nyt kävelyttääkään voinut. Yksi heistä lupautuikin, kun hakee autonsa metsästysmajalta (noin 3km)
Odotellessamme kyytiä, Ella pissasi ja kakkasi ihan normaalisti ja muutenkin alkoi piristymään. Häntäkin alkoi kohota normaali korkeuteen :)
Kyyti tuli ja pääsimme kotiin. Ellakin jo kokolailla kunnossa, nyt vaan tarkkaillaan vointia :) jos alkaa huonolta näyttämään, niin sit lekuriin.

vielä samana iltana. Ihan normaalivoinneissa.

Ihan terve koirahan tuo lopulta oli. Vaan säikytti mahdottomasti. Onneksi ei kuitenkaan mitään sattunut :)
llmeisemmin Ellan flexin hihna oli kiertänyt Akun flexin hihnan ympäri, eikä ollut palautunut kokonaan sisään, jolloin tuohon jäi tuo vajaa metri liikaa ulos, pitänee tuo muistaa huomioida, että jos autoja tulee (ja muutenkin), että flexien hihnat ei ole ristissä.

Loppu hyvin kuitenkin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti